خرداد 17, 1403

تاریخچه مد و فشن از گذشته های دور تا به امروز

فشن از گذشته های دور تا مد امروزی

 

 

 

تاریخچه مد و فشن | اگر که به گذشته های بسیار سفر نماییم، درست زمانی هنوز برای انسان پوشیدن لباس یک نیاز مهم و اساسی بشمار نمی آمد و برای پوشاندن بدن خود از برگ های بزرگ و گیاهان استفاده می نمود، در آن زمان پوشاک موضوعی مهم محسوب نمی گردید.

اما کم کم و به تدریج نیاز به محافظت از بدن در برابر شرایط آب و هوایی و محیط پیرامون زندگی بشر، تغییراتی ژرف و بنیادین در نوع پوشش انسان و به عبارتی دیگر تاریخچه مد ایجاد گردید.

از پوست حیوانات در تولید نخستین لباس ها گرفته تا بوجود آمدن تکنیک های بافندگی و دوخت برای تولید نمودن لباس های بروز تر، هر مرحله از این مسیر شگرف با دست بافتن بشر به دانش و هنرهای جدید و تازه همراه بوده است.

در گذر زمان لباس ها نه تنها به محافظت نمودن از بدن انسان محدود نشدند، بلکه بشر پا را فراتر گذاشته و از لباس های برای نمایاندن طبقه اجتماعی خود، فرهنگ و گرایشات دینی و مذهبی خود استفاده نمود.

زیبایی شناسی در طراحی نمودن لباس، نخستین بار به عنوان نشانه ای از ثروت و قدرت پدیدار گردید و پس از آن به عنوان راهی برای خلق هویت فردی و به نمایش گذاشتن تمایلات شخصی به کار برده شد.

با پیشرفت و توسعه یافتن تجارت و در پی آن تبادل فرهنگی بین اقوام و همچنین پیشرفت نمودن علم و فناوری، دنیای جذاب مد رفته رفته پیشرفت نمود. اختراع چرخ خیاطی در قرن 19 میلادی امکان تولید نمودن لباس در مقیاس بیشتر و بزرگ تر را برای بشر امکان پذیر نمود که نتیجه آن دسترسی گسترده تر به مد و فشن را برای افراد جامعه فراهم آورد.

در بین تاثیر هنرمندان، طراحان لباس را بر روی سلیقه مردم و شکل دادن مد نادیده نمی توان گرفت. از زمانی که دوربین اختراع گردید، تصویرهای مانکن ها همراه با لباس های طراحی شده توسط طراحان مطرح و معروف به سرعت در سرتاسر کره خاکی منتشر و پخش گردید، همین امر باعث شد تا ایده ها و همچنین ترندهای مد فراگیر شوند.

در این مسیر، تکنولوژی همراه با رسانه های اجتماعی نیز نقش مهمی را در ایجاد، شکل گیری و گسترش مدرنیته و تنوع بخشیدن به طراحی طراحان لباس ایفا نموده اند.

حال در ادامه به روند تکامل لباس بشر از ساده ترین شکل ها تا پیچیده ترین طراحی ها خواهیم پرداخت و کامل تر و جامع تر به تاریخچه مد و فشن از قرون وسطی تا زمان حال را بدان خواهیم پرداخت.

 

تاریخچه مد و فشن، توسعه و پیشرفت صنعت پوشاک در دوران قرون وسطی

در طی دوران قرون وسطی، تولید پارچه و در پی آن تولید لباس ها به مرحله تازه وارد شدند. اختراع دستگاه های پارچه بافی و نساجی و پیدایش صنعت پارچه بافی، باعث شد تا کیفیت و تنوع پارچه های افزایش یافته و در نتیجه منجر به این گردید تا مد و فشن به طور چشمگیری دچار تغییر و تحول گردید.

لباس ها در طی قرون وسطی بر اساس جنبه های دینی، اجتماعی و نیز اقتصادی مردم طراحی و تولید می گردیدند. مد و پوشاک در آن زمان از راه تجارت و تبادل فرهنگ ها در بین ملت ها در مناطق مختلف جهان، تاثیراتی جهانی و گسترده تر به خود گرفتند. 

در روند گسترش سبک ها و مدل های لباس، پادشاهان، اشراف و طبقه های برجسته اجتماعی نقشی مهم و اساسی ایفا نموده اند، زیرا لباس را به عنوان نمادی از قدرت و ثروت می شناختند.

 

دوره رنسانس و پیدایش مدرن ترین نوع فشن

با وارد شدن به دوران رنسانس، توجه به زیبایی و هنر در طراحی لباس بیشتر گردید و شکل مدرن فشن شروع به شکل گرفتن نمود. با حرکت از سبک های سنتی به سبک های مدرن تر مانند باروک و روکوکو، دنیای طراحی لباس تغییرات زیادی را شاهد بوده و به سمت مدرن شدن گام برداشت.

در دوران نوسازی و ایجاد تغییرات اقتصادی و صنعتی، با شکوفایی صنعت نساجی و پوشاک، تولید لباس های صنعتی آغاز گردید. و همینطور مردم به صورت آزادانه و راحت تری به مدل ها و طرح های مختلف و متنوع پوشاک دسترسی داشتند. خیاطان و طراحان لباس بسیاری در این دوران به ارائه نمودن ایده ها و طرح های نوین و بدیع در طراحی لباس پرداختند.

 

 

 

صنعت پوشاک در دوران صنعتی و پس از آن

در قرن نوزدهم و باز پیدایش انقلاب صنغتی، تولید پوشاک به طور چشمگیری رشد نمود. با استفاده از ماشین آلات و فناوری های پیشرفته آن زمان بشر توانست تولید پارچه و لباس را افزایش دهد و در پی آن استایل و پوشش زنانه و مردانه را به سمت و سویی جدید سوق داده شد.

 

همچنین، با رشد صنعت تبلیغات و رونق رسانه‌ها، انتشار اخبار مد و فشن به مراتب آسان‌تر شد و تأثیر گسترده‌تری در جوامع ایجاد کرد. طراحان معروف و برندهای معتبر همگی در قرن بیستم به شکوفایی رسیدند و نمایشگاه‌ها و هفته‌های مد بسیاری همزمان با آن در سراسر جهان برگزار شدند.

پیدایش پوشاک موضوعی شیرین و خواندنی می باشد که ما در پلاک مد بدان پرداخته ایم.

زمان بروزرسانی بعدی جمعه 1403.03.18

More articles