بهمن 20, 1402

متد مولر و کاربرد آن در الگوسازی و دوخت لباس زنانه

متد مولر

 

متد مولر

 

در خیاطی متدهای مختلف و متفاوتی وجود دارد که هر کدام طرفدارهای خاص خود را دارا می باشند. اما با اطمینان در پاسخ به این پرسش که گاها از جانب افرادی که می خواهند به تازگی شروع به یادگیری هنر زیبای الگوسازی و دوخت نمایند مطرح می گردد که متد مولر چیست؟

می توان پاسخ داد که این متد، متدی بی عیب و نقص به منظور اندازه گیری اندام و رسم و الگوی لباس می باشد. استفاده نمودن از این متد در الگوسازی لباس زنانه منجر می گردد تا لباس هایی خوش فر با تن خوری عالی و بی نظیر دوخته و از پوشیدن آن ها لذت ببریم زیرا با استفاده از این متد کیفیت دوخت نهایی کاملا واضح و قابل مشاهده می باشد.

 

متد مولر چیست؟

بی شک اگر بخواهیم بهترین متد برای رسم و دوخت لباس هایی خوش فرم و بی نظیر را نام ببریم، متد مولر یکی از بهترین متدها بشمار خواهد آمد. 

حال این که این متد از کجا آمده و تاریخچه آن چیست در ادامه با ما همراه باشید:

این متد الگوسازی و دوخت بوسیله فردی به نام مایکل مولر ابداع و به جهان مد و فشن ارائه گردید. در زمان استفاده از این متد، الگوی بسیار دقیق و منظمی از لباسی که طراحی گردیده و قرار است دوخته شود بر روی کاغذ رسم می گردد.

بعد از آن خیاط با استفاده از الگوی رسم شده برش های مورد نیاز را بر روی پارچه می زند و در پایان نیز پارچه ها را به هم دوخته تا نتیجه کار لباسی با کیفیت همراه با تن خور عالی و بی نظیر بدست آید.

در این متد خیاطی تنها با داشتن 4 اندازه اصلی می توان الگویی زیبا و دقیق رسم نمود، که این قسمت ها عبارتند از:

  1. تمام قد لباس
  2. دور سینه
  3. دور باسن
  4. دور کمر

بعد از آن به منظور بدست آوردن اندازه دیگر قسمت های الگو، اندازه های بدست آمده را به وسیله فرمول ریاضی و با محاسبه هایی بسیار ساده و ابتدایی محاسبه نموده تا دیگر اندازه های مورد نیاز بدست آیند.

 

تاریخچه متد الگوسازی و دوخت مولر

آقای مایکل مولر نابغه ای آلمانی بود که با ابداع فرمولی جامع و دقیق توانست تحول و دگرگونی شگرف در صنعت مد و فشن ایجاد نماید. وی بوسیله تحقیقات گسترده ای که بر روی اندازه گیری اندام انجام داد به روش و متدی دست یافت که امروزه با نام متد مولر شناخته می شود.

از معایب متد مولر این می باشد که این متد خیاطی بر اساس اندام آلمانی ها بوجود آمده است. اما با بوجود آوردن تغییراتی کوچک می توان از این متد برای اندام های ایرانی نیز به بهترین شکل ممکن استفاده نمود.

از دیگر ایرادهای متد مولر می توان به این نکته اشاره نمود که جا انداختن آستین در این روش کمی سخت بوده و نیازمند به دقت و تبحر خیاط و دوزنده دارد.

مایکل مولر فردی فقیر بود که توان خرید لباس نو را نداشت از همین جهت لباس های خود را رفو می نمود. وی یک روز در مدرسه زمین می خورد و زانوی شلوارش پاره می شود، از ترس پدر و مادرش خود اقدام به رفو شلوارش می نماید، دوستانش که می بینند وی به چه اندازه و دقتی این کار را به خوبی انجام داده از وی می خواهند تا برای آنها نیز این کار را انجام دهد. همین امر منجر شد وی به استعداد خویش در امر خیاطی شد و تصمیم گرفت تا این حرفه را به عنوان شغل خویش انتخاب نماید.

سعی و تلاش بی نظیر وی در این راه منجر گردید تا مولر به یک خیاط حرفه مبدل گردد. تا جایی که این تلاش و کوشش منجر باعث گردید تا وی متدی جدید به دنیای مد و فشن ارائه نماید که تا به امروز یکی از متدهای کم نظیر و درجه یک الگوسازی بشمار می آید.

متد مولر توسط شخص مایکل مولر در 1891 میلادی طراحی گردید و پس از آن وی شرکت طراحی خود را با نام مولر و پسران تاسیس نمود

مولر در دهه 60 میلادی بزرگترین مدرسه طراحی و دوخت را تاسیس نمود و کتاب های زیادی در حوزه طراحی و دوخت لباس تالیف نمود.
وی با ارائه نمودن چند کتاب از جمله کتاب مولر و پسران و نیز تاسیس نمودن شرکت مد در صنعت مد و فشن جاودان گردید.

روش مایکل مولر جزو جدیدترین متدهای رسم الگوی بین المللی می باشد که توانسته مورد توجه خیاطان و همچنین طراحان لباس را در سرتاسر جهان قرار گیرد. از جمله مزیت های این سبک خیاطی این بوده که می توان بوسیله آن لباس هایی خوش فرم و مناسب با فرم بدن افراد را دوخت، از این متد در بیشتر آموزشگاه های خیاطی به منظور تدریس استفاده می شود.

برادران مولر مبتکران اصلی متد مولر می باشند. شاید علت اصلی استقبال طراحان لباس و خیاطان ایرانی از این متد، شباهت زیاد فرم اندام بانوان ایرانی با آلمانی ها می باشد. مردم آلمان دارای استخوان بندی درشت تری بوده ولی در کل ساختار الگوی لباس بانوان ایرانی و آلمانی تا حد زیادی با یکدیگر شباهت زیادی دارند.

مزیت های متد مولر

در بالا گفتیم که ایرادی که متد مولر دارد این می باشد که بر اساس اندام آلمانی ها طراحی گردیده است اما در ادامه مزایای متد مولر را بر خواهیم شمرد:

 

1 – اندازه گیری تنها چهار اندام اصلی و نه تمام اندام ها

در متد مولر نیازی به اندازه گیری تمام بخش ها و قسمت های بدن نمی باشد. همین امر این متد را به متدی محبوب وبدل نموده است، زیرا با داشتن اندازه های اصلی این متد الگوسازی می توان دیگر اندازه های مورد نیاز را بدست آورد.

 

2 – با پرو خداحافظی کنید

از دیگر مزیت های این متد الگوسازی این است که نیازی به پرو لباس ندارد و تنها در مواردی خاص پرو گیری لباس انجام می گردد.

3 – تن خوری بی نظیر و مناسب

لباس های دوخته شده با این روش تن خوری بی نظیر، زیبا و شکیل را دارا می باشند.یکی دیگر از ایرادهای متد مولر جا انداختن آستین می باشد. که البته با تمرین و کسب مهارت و تجربه این امکان که آستین را به راحتی جا انداخته و آستین زیبا و خوش دوخت را ارائه نمایید برایتان به مرور و با گذشت زمان به امری راحت و آسان تبدیل می شود.

مولر یکی از جدیدترین متدها برای رسم الگوی لباس می باشد. که توجه خیاط ها و نیز طراحان لباس در سرتاسر دنیا را به خود جلب نموده است. زیرا همانطور که گفته شد بوسیله این متد می توان لباس هایی خوش فرم و زیبا را الگوسازی و دوخت نمود.

یکی از دلایل پرطرف دار بودن این متد الگوسازی و دوخت شبیه بودن فرم اندام ایرانی ها با افراد آلمانی می باشد. شایان ذکر است که استخوان بندی مردم آلمان دارای استخوان بندی درشت تری بوده و به علت ورزش مداوم و اصولی دارای بدنی خوش فرم و با ایرادهای اندامی کمی می باشند با این حال ساختار الگوسازی لباس در هر دو کشور شباهت های زیادی به همدیگر دارند.

 

معایب متد مولر

در کنار مزیت های این متد از معایب آن می توان اینگونه نام برد که این متد نیازمند به صرف زمان زیاد و نیز استفاده از محاسبه های ریاضی برای رسم و کشیدن الگو می باشد.

همانند هر فن و حرفه ای که نیازمند به ابزارهایی مربوط به آن حرفه می باشد الگوسازی نیز نیازمند به ابزارهای تخصصی خود می باشد. برای رسم و کشیدن الگو نیازمند به ابزارهایی همچون:

  • خط کش
  • اشل
  • کاغذ الگو
  • مداد

خیاطی و الگوسازی با این متد جدای از اینکه از دقت بالایی برخوردار بوده و آسان می باشد دارای پیچیدگی های مختص به خود می باشد.

 

پلاک مد مرجع تخصص مد و پوشاک …

More articles